µ
     


 

 

 

03/01 - Het EAT doet het met Sofie!
Eind januari herneemt het Echt Antwaarps Teater hun kaskraker 'Show in den bungalow,' over een camping met vaste trouwe bezoekers die ineens een nieuwkomer op hun territorium moeten dulden. Sofie speelt de rol van Georgette, de vrouw van Lou (Sven De Ridder).
U mag nu al 30 januari met stip aanduiden in uw agenda, want dan gaat de première door. Meer info en tickets via de site van het Echt Antwaarps Teater.

12/12 - Sofie vol goesting!
Later dit jaar start op Eén de nieuwe fictiereeks 'Goesting.' De serie is een mix van drama en comedy en gaat over zes mensen die, ondanks hun totaal verschillende achtergronden en karakters, elke dag samen knokken voor het succes van hun restaurant Felixir.
Sofie speelt een gastrol: die van Amber, een stagiaire die liever met koks dan met kokkinnen praat. Meer info volgt later.

1/12 - Sofie richt nieuw theatergezelschap op!
Vandaag is Kollektief Ka geboren. Lieven Pattyn, Filip Vekemans, Tom De Beckker en natuurlijk ook Sofie Truyen zijn de founding fathers van dit nieuwe gezelschap. Ze zullen klassieke stukken bewerken op een geheel eigen manier. Nu al zijn ze zich volop aan het smijten op Medea, het meesterwerk van Euripides. Dat vertaalt zich in 'Ik, Medea', vanaf mei op de planken. Meer info op www.kollektiefka.be. En binnenkort ook op deze site natuurlijk.
kollektiefka

1/09 - Familie is terug!
En de soap wordt spannender dan ooit! In de trailers op vtm kon je al zien dat Evy (Sofie) en Pierrot (Guillaume Devos) in oncomfortabele omstandigheden toch dichter naar elkaar toe groeien. Het belooft één van de meest meeslepende verhalen van dit seizoen te worden. Vtm bezorgde ons enkele foto's van Sofie in de roll van Evy, en die foto's vind je uiteraard in het fotoboek.

31/08 - Donderdag start nieuwe reeks van Equus!
Je las het eerder al op deze site: wegens groot succes wordt Equus hernomen. Ondertussen zijn hierover meer details bekend. De voorstellingenreeks wordt afgetrapt op donderdag 4 september, in het gloednieuwe Theater Aan De Stroom (het vroegere Augustijnentheater, aan de Ijzerenwaag in Antwerpen). Equus speelt er tot en met 26 september (de exacte data en tickets vind je hier).
Daarna trekt de productie op reis door Vlaanderen. Op 27/9 staat de voorstelling in Ieper, 13/10 in Sint-Pieters-Woluwe, 14/10 in Brugge, 16/10 in Tienen en 18/10 in Aarschot. Tickets voor de reisvoorstellingen bestel je via 0485/716157. Zeker doen, want het is de laatste kans om Sofie te zien in de roll van Jill!

16/08 - Foto's van Sofie met Kroon All Stars
Het laatste weekend van juli mochten de Kroon All Stars het gezellige Antwerpse stadsfestival 'Kerkstraat Plage 2008' op gang trekken. Sofie zong er enkele felgesmaakte covers van o.a. Soulsister en Vaya Con Dios. De aanwezigen dansten zich de ziel uit het lijf, de afwezigen moeten het stellen met de foto's in het fotoboek...

14/06 - Equus komt terug in het najaar!
De voorstellingenreeks van Equus liep gisterenavond af. De vraag naar tickets bleef echter groot. Daarom is beslist dat het stuk volgend seizoen hernomen wordt. Voorlopig staan er 13 voorstelling gepland in Antwerpen, plus 5 reisvoorstellingen. Meer details zijn nog niet vrijgegeven.
Nu Equus -voorlopig althans- is afgelopen en de zomerstop van Familie nadert, kan Sofie beginnen dromen van enkele weken vakantie. We gunnen het haar!

30/05 - Extra voorstellingen van Equus - foto's online
Het publiek heeft massaal de weg gevonden naar Equus. Tel daarbij de lovende recensies in talrijke dag- en weekbladen, en het hoeft niet te verbazen dat er extra voorstellingen van Equus komen. Die gaan door op 12 en 13 juni in Theater Het Klokhuis in Antwerpen (en dus niét in het Raamtheater). Tickets kunnen enkel telefonisch besteld worden, op 070/22.33.30.
Sofie in Equus
Fotograaf Tim Luyten bezorgde ons ook enkele foto's van Sofie in de rol van Jill in Equus. Je vindt ze hier.

19/05 - Sofie in de Ardennen voor opnames voor Familie

Eind juni krijg je op vtm de laatste aflevering te zien van Familie, tenminste voor dit seizoen. Traditiegetrouw belooft ook dit seizoenseinde bijzonder spannend te worden. De opnames daarvoor zijn al volop aan de gang: samen met enkele collega-acteurs verblijft Sofie een hele week in de Ardennen. Wat er zich daar juist afspeelt, gaan wij uiteraard niet verklappen. Nog een paar weekjes geduld...

09/05 - Equus vanavond in première
Vanavond is het dan zover: dan gaat in het Antwerpse Raamtheater het roemruchte stuk 'Equus' in première. In het stuk is Sofie te zien in een rol die veel van haar vergt, dus de zenuwen zullen ongetwijfeld strak gespannen staan op dit moment... Wil je zelf gaan kijken? Tickets zijn te bestellen via www.onti.be

29/04 - Inside Moulin Rouge 2 was een groot succes!
Gisterenavond viel het doek over Inside Moulin Rouge 2, het muziektheaterstuk waarin Sofie Truyen de hoofdrol vertolkte. Na meer dan 15 voorstellingen en evenveel staande ovaties zijn de acteurs moe, maar meer dan tevreden. Voor Sofie is dat geen reden om het wat rustiger aan te doen, want zij is nu al volop bezig met de repetities voor Equus. Dat stuk gaat op 9 mei in première in Antwerpen.
In het fotoboek vind je enkele foto's van de persvoorstelling van Inside Moulin Rouge 2.

> oudere berichten